Az infraszauna egészségre gyakorolt hatása

Az infraszauna egészségre gyakorolt hatása

A NAP EREJE

A Nap az energiáját belsejének infravörös részéből nyeri. Az UV-sugarakkal ellentétben itt olyan meleg sugarakról van szó, amelyek az egészségről és a jó közérzetről gondoskodnak. Az infrasugarak nem tévesztendők össze az utlraibolyasugárzással, amely égést és bőrkárosodást okozhat.
Az infrasugárzás olyan energia, amely anélkül melegíti fel a tárgyakat, hogy a körülöttük lévő levegőt is felmelegítené. Az infrasugarakat évek óta használják orvosi és terápiás célokra. Alkalmazása teljesen biztonságos.
A mindennapi életben a Nap a sugárzó energia forrása. Mi történik, ha a nap egy felhő mögé bújik? Annak ellenére, hogy a levegő hőmérséklete nem csökken, úgy érezzük, mintha hűvösebb lenne. A felhők eltakarják a napot, és ilyenkor azonnal érzékeljük a meleget adó sugarak hiányát.

FELHASZNÁLÓ BARÁT

Az infrakabin bármely helyiségben felállítható. Használhatják fiatalok és idősek. Mindössze 1,5 m2 helyre és egy 230 V-os hálozati csatlakozóra van szükség. A felfűtési idő 5 perc. A 40-60 C-os, alacsony léghőmérséklet következtében használata kellemes és csak kb.30 percet vesz igénybe. Ezután elég csak lezuhanyozni, és az ember máris úgy érzi magát, mintha újjá született volna.

MIÉRT OLYAN EGYEDÜLÁLLÓ AZ INFRASZAUNA?

Mert a különböző terápiás és egészségmegelőző kezelések, valamint számos betegség gyógyításakor alkalmazott kiegészítő kezelés során az infrasugárzás a szöveteket melegíti fel, anélkül, hogy a szervezetet megterhelné.

SPORT

Az infraszauna arra is alkalmas, hogy sérülések idején, a kényszerű pihenő alatt az izmokat formában tartsa. Sportolás előtt ajánlatos a kabint az izomzat bemelegítésére használni. Ilyenkor a meleget adó sugarak mélyen kifejtett hatásának köszönhetően a kabint felöltözve is lehet használni.

A SZÍVRE HASZNÁLT PASSZÍV EDZÉSHATÁS

Az infraszauna lehetővé teszi a keringési rendszer és a szív erezetének edzését olyan tolókocsiban ülő, vagy mozgássérült emberek számára is, akik kondíciónáló programokkal nem terhelhetők.

AZ INFRASUGÁRZÁS NÖVELI A SZÖVETEK NYÚJTHATÓSÁGÁT

Ez a hatás a sérült inak, szalagok vagy izmok kezelésénél, valamint a sportolók sérülékenységének minimalizálása miatt fontos.

AZ INFRASZAUNA ELŐSEGÍTI AZ ÖN VITALITÁSÁT

A meleg sugarak azok, amelyek mélyen kifejtett hatásuknak köszönhetően belső szerveinket pozitívan tudják befolyásolni. Ezek a sugarak 40 mm mélyen hatolnak be a testbe. Az infrasugarak más meleget adó sugarakkal összehasonlítva a leghatásosabbak, mert az anyagot a levegő szállítóeszközként történő felhasználása nélkül melegítik fel. Ezáltal kellemes, 40-60 C-os leghőmérséklet érhető el. A fűtőszálak hőmérséklet tartománya, valamint egy bársonyos réteggel ellátott fémrács védelmi tökéletesen biztonságos használatot tesznek lehetővé.

IZZADÁS

Az infrakabinban a test 80%-ban vizet 20%-ban pedig nem víz jellegű elemeket, mint pl. zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint savakat veszít. Természetes, egészséges izzadási folyamat hatására belülről kifelé haladó mélyreható tisztulás következik be. A hagyományos szaunához képest kétszer, háromszor jobban izzadunk.
Elemezték és összehasonlították infraszaunát, illetve hagyományos szaunát használó emberek izzadságát. A következő megállapításra jutottak:

  Hagyományos forrólevegős Szauna Infraszauna
Víz veszteség 95-97%  80-85%
Nem víz jellegű
veszteség
3-5% 15-20%


Az infrakabin segítséget jelent az alábbi esetekben:

  • magas vérnyomás légcsőhurut asztma
  • alacsony vérnyomás keringési zavarok megfázás
  • szív- és érrendszeri betegségek derékzsába veseműködési zavarok
  • derékfájás méregtelenítés álmatlanság
  • stressz leégés revitalizálás
  • sportsérülések torok,orr, fül hátfájás
  • fülzúgás altesti fájdalmak reuma,artrózis
  • emésztési zavarok izületi gyulladás ficamok
  • bőrbetegségek végtagmerevség fogyás
  • kimerültségek cellulitisz tüdőgyulladás
  • fájdalomcsillapítás sérülések izomhúzódás

KEZELÉS

MAGAS VÉRNYOMÁS

A kíméletes szaunázás javasolt. Mindenkinek ajánlott, akiknek gyógyszerek segítségével normálisra állították be a vérnyomását. Tilos azonban szaunázás után a hidegvizes medence használata! Célszerű a testet a levegőn lehűteni utána pedig zuhanyozni.

ALACSONY VÉRNYOMÁS

Nincs ellenjavallat. Az infraszauna használata ebben az esetben igen jótékony.

SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK

Ha a vér sok koleszterint és zsírt tartalmaz, az a következő hatásokhoz vezet:
A vér sűrűbbé válik, így a vörösvértestek összetapadnak, ami oxigénhiányt eredményez.
Az artériák elzáródásával nő a vérnyomás, ami szívinfarktust okozhat. A zsírsejtek vércukorfelvételét megakadályozza, a sejtek nem tudják hasznosítani a megtermelt inzulint, cukorbetegség alakulhat ki. A cél az, hogy ezeket a folyamatokat az infrasugarakkal pozitívan befolyásoljuk.

KERINGÉSI ZAVAROK

Bizonyos testrészek felmelegítése a többi testrészben reflexszerűen értágító hatást kelt. A vérkeringés javul.

A VESE MŰKÖDÉSI ZAVARAI

A vese tehermentesítését érjük el a mérgező anyagok kiválasztásával, igy a vese működési zavarai miatt keletkező panaszok, mint pl.a boka duzzanata, csökkennek.

MÉREGTELENÍTÉS

Az infraszauna használatával a hagyományos szaunákhoz képest a következőket érük el:kétszer –háromszor több izzadás
Háromszor-hétszer nagyobb nem víz jellegű összetevő van az izzadtságban
Hatszor-húszszor nagyobb méregtelenítő hatás

SZÉPSÉG

Az infraszauna intenzív ösztönző hatással van a bőr vérkeringésére. Ez pedig döntő jelentősségű a szép, fiatalos, puha bőr érdekében, mert a bőr a mélytisztítás hatásaként megszabadul a szennyeződésektől és az elhalt sejtektől.
Megszünteti a bőr egyenetlenségeit, javítja és erősíti a bőr rugalmasságát, a bőr lággyá, puhává válik.

FOGYÁS

Az infrasugárzás hatására a mérgező anyagok a szervezetből, a zsír pedig elég. Ezek hatásosan támogatják a fogyókúrát.
1gramm izzadság előállításáoz 0,580 kcal-t használ fel szervezetünk. Pl. egy általános kondíciójú személy egy infraszaunázás alkalmával kb. fél liter izzadtságot termel, ami 300 kcal elégetésével keletkezik. Ez kb.3,5-5 km táv lefutásához hasonlítható.
Az olyan szervezet, amelyik jobban alkalmazkodik a meleghez, könnyen kiizzadhat 600-800 kcal-t, minden negatív következmény nélkül. Az így elveszett folyadék könnyen pótolható vízzel, anélkül, hogy az elégetett kalóriákat újra bevinnénk.
Néhány sport a kalóriégetés szempontjából, kcal/órában:
Evezés vagy maratoni futás 800 kcal
Squash 680 kcal
Úszás vagy kocogás 400 kcal
Tenisz 330 kcal
Biciklizés 300 kcal
Gyaloglás vagy golfozás 200 kcal
A kutatások bebizonyították, hogy nem kell ahhoz nagyon lefárasztania magát az embernek, hogy fitté váljon, vagy fitt maradjon. Heti plussz 1000 kcal elégetésével a cél elérhető. Nem számít hogyan, a lényeg, a kalóriaégetés stimulálása.

CELLULITISZ

A cellulitisz egy zselészerű anyag, ami vízből, zsírból és salakanyagokból áll. Ezek összegyűlnek a bőr alatt. Az infrakabin használata újra egyensúlyba juttatja a bőrt, és lehetővé teszi a test számára, hogy ezektől az anyagoktól megszabaduljon.

TOROK, ORR , FÜL

Elegendő infrakezelés hatására megszűnik a középfülgyulladás, torokfájás és orrvérzés.

FÁJDALOM CSILLAPÍTÁS

Az infravörösrendszer hatásosan alkalmazható artririsznél, fej- és hátfájásnál, izomgörcsöknél, stb.

SÉRÜLÉSEK

Az infrasugarak segítenek ficamok, rándulások, izomgörcsök esetén.

LEÉGÉS

Az infrasugarak kiválóan enyhítik a napégés következményeit.

IDŐSEBBEK SZÁMÁRA

Az infrasugarak hatékonyan támogatják a megelőzést és számos probléma megoldását megkönnyítik. A test ellenállóbb lesz, teljesítőképessége javul.

FÉNYTERÁPIA, AROMATERÁPIA ÉS ZENE

SZINEK

Használja ki a fény kedvező tulajdonságait a pozitív összhatás érdekében. A színes fény segít az egészség megőrzésében és energiával tölti fel a testet.

  • vörös: élénkítően hat és energiával telít.
  • kék:nyugtat és ellazít, elégedettségérzést ad és nyugodt alvást biztosít.
  • zöld:nyugtatja az idegeket, érzelmi kiegyensúlyozottságot okoz.
  • sárga:a napsugár hatását kelti. Az új remény vidámmá tesz.

AROMATERÁPIA

Csak természetes olajokat használjon! Tegyen egy kis vizet az illatosító tálkába, madj 4-5 csepp illóolajat. A finom illatok a jó közérzet velejárói.

ZENE

A kívánságra az infrakabinba építhető rádiósmagnó csodás lehetőséget biztosít arra, hogy kedvenc zenéjének dallamait élvezhesse. A zene kiválóan oldja a feszültséget.

MŰSZAKILAG TÖKÉLETES

  • Svájci technológia
  • bevizsgált termék
  • installáció nem szükséges (220 V hálozati csatlakozás)
  • 2 év garancia
  • fenyőfából készült
  • biztonsági üveges panorámajtó
  • alacsony energiafogyasztás
  • kívánságra beszerelhető rádiósmagnó

Blog bejegyzések

  • Medence rekonstrukció

    2023 szeptember 15. / Történetek

    Cégünk számára egy izgalmas és kihívásokkal teli projektbe kezdhettünk, amikor megkaptuk a megtisztelő feladatot, hogy elvégezzük egy elhasználódott fólia béléses medence rekonstrukcióját. A medence felújítása nem csak egy egyszerű munka, mert nem lehet tudni miként történt a betonban a korábbi csövezeték kiépítése.

  • Álommedence kivitelezése: Prémium üvegmozaik és vízgépészet

    2023 szeptember 8. / Történetek

    Üdvözöljük blogunk legújabb részében, ahol egy igazi vízi csoda megvalósításának történetét és lenyűgöző eredményét osztjuk meg Önnel. Ezúttal egy 11x4 méteres beltéri medence elkészítésének izgalmas utazására invitáljuk Önt, amely üvegmozaikkal burkolt és feszített víztükrű kivitelben pompázik.
    Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk az üvegmozaik medencék varázslatát, és részletesen bepillantást nyújtunk a prémium minőségű vízgépészet és kivitelezés kulisszái mögé. A megrendelői álom megvalósítása soha nem volt ilyen izgalmas és látványos!
    Képekkel illusztrált leírásunkban megmutatjuk, hogyan teremtettünk egyedi és lenyűgöző élményt a medence szerelmeseinek. Vezesse be magát az álmodozás és inspiráció világába, és készüljön arra, hogy medenceszépségekbe merüljön!

  • 7+1 kérdés masszázsmedencékkel kapcsolatban

    2020 május 13. / Hasznos tanácsok

    Leggyakoribb kérdéseinket összegyűjtöttük masszázsmedencéinkkel kapcsolatban.