Csapatunk garanciával vállalja medencék szakszerű téliesítését a tisztítástól a fertőtlenítésen keresztül a medence takarásáig.

Így elkerülhető a fagyok által okozott sérülés a medence szerkezetben, valamint a vízgépészetben.

A medencék téliesítését feltöltött állapotban javasoljuk.

 

Téliesítés menete:

Mielőtt beköszöntene a tél, téliesíteni kell a medencénket, így biztosíthatjuk, hogy megfelelő védelmet kapjon a medencénk és  gépészeti berendezéseink.

Első lépésként a medencénket alaposan ki kell tisztítani, megfelelő módon eltávolítani minden szennyeződést a medence vizéből és a burkolatról is.

Ezután le kell engednünk a medence vizét a megfelelő szintig, ami a lámpák szintje alatt található, de ez eltérő is lehet egyes medencék esetén. Fontos figyelnünk arra, hogy a gépészeti csövekben ne maradjon víz, mert ezek szétfagyhatnak.

Amennyiben a medencénkben vannak lámpák ezt ki kell szerelni és vagy lesüllyeszteni a medence fenekére vagy ki kell tenni a peremére.

Következő lépésként a medencébe megfelelő mennyiségű speciális téliesítő vegyszert kell adagolni, ezzel elkerülve az algásodást és a vízkő képződését.

Mikor ezekkel megvagyunk, helyezzük a vízbe a fagytesteket, ügyelve a fagyveszélyes helyekre és a lépcsőkre, így megakadályozzuk, hogy a víz felszínén kialakuló jég kárt okozzon a medencénk burkolatában.

Amint ezzel is kész vagyunk jöhet a téli takaró fólia amivel le kell takarni a medencénket. nagyon fontos, hogy a fóliát megfelelően rögzítsük, mert ha sok csapadék esik rá és nincs megfelően rögzítve, bele eshet a medencébe és akkor már nem gátolja a szennyező anyagok bele kerülését a vízbe. A legjobb megoldás erre ha vízzsákokkal lesúlyozzuk, de köteleket is használhatunk a rögzítésre.

Ne feledkezzünk meg a gépház téliesítéséről sem. Szivattyúkat és vegyszerező berendezéseket szereljük le és zárt, fagymentes helyre tegyük őket. A gépészeti csövekre figyeljünk ne maradjon benne víz!

Ezeket a lépéseket ha a tél megérkezése előtt elvégezzük nyugodtak lehetünk, hogy a medencénket megóvtuk a tél viszontagságaitól.

Kérjük ki szakemberek tanácsát vagy végeztessük el velük a téliesítést, ha nem tudjuk ezeket magunk elvégezni.

Referenciánk képeit itt tudja megtekinteni egy medence téliesítéséről >>>


További képek

Blog bejegyzések

 • Új! Fedezze fel a műfű előnyeit

  2018 május 22. / Hasznos tanácsok

  Meseszép és örökzöld: Tökéletes gyep mindenkor, költség és időmegtakarítás. Minimális karbantartási igény: Egész évben élvezhető friss zöld pázsit, még az árnyékos helyeken is.

 • Miért pont a kerti gázgrillek?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  A kerti sütés nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levegőn, zöld környezetben készíthetünk ínycsiklandó ételeket, a sütést pedig összeköthetjük egy szórakoztató vendégséggel is. Már csak azt kell eldönteni, milyen grillsütőt vásároljunk.

 • Medencék építése: Milyen legyen?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  Medencét szeretne építtetni a kertbe? Ehhez tudnia kell, milyen medence épüljön meg a kiszemelt helyre. Medencét választhat alapanyag szerint, így például léteznek műanyag, vagyis kerámia medencék, de betonfalú és fémfalú medencéket is építtethet fólia burkolattal, továbbá kerülhet a medence belső falára csempe vagy mutatós üvegmozaik is.